Heijmans kiest voor TimeXtender®

Ook in de bouwbranche wordt data steeds belangijker. Van veiligheid tot productiviteit en van het stroomlijnen van bedrijfsprocessen tot proactief onderhoud, de sector maakt steeds meer gebruik van data. Bij Heijmans werd na een SAP-implementatie in 2014 de software van Qlik ingezet om medewerkers en management toegang te geven tot rapportages & analytics. Na enkele jaren succesvol gebruik, waarbij de vraag vanuit de business naar rapportages bleef toenemen, was het tijd voor de volgende stap: het ontwikkelen van een data estate.

Het Resultaat

Beheer van data is vereenvoudigd

Als er ergens iets in de data is veranderd, wordt het direct inzichtelijk welke rapporten hierdoor geraakt worden. Hierdoor weet Heijmans dus ook precies waar de data in een rapport vandaan komt (lineage).

Automatische documentatie

Het feit dat de data automatisch gedocumenteerd wordt is belangrijk, dit helpt Heijmans bij het naleven van wet- en regelgeving zoals AVG.

Rapporten bekijken gaat sneller

Het bekijken van een rapport gaat veel sneller omdat de logica niet meer in de rapportages zelf zit en iedereen bij Heijmans heeft het nu over dezelfde gestandaardiseerde en gevalideerde data. De bekende ‘één bron van de waarheid’ dus.

We beschikken nu over een volwassen datamanagementomgeving. Het ontsluiten van nieuwe databronnen verloopt geautomatiseerd.

Marc Salah

Informatie Manager

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.