De case voor The Dutch

Met ruim 800 actieve leden variërend van privé-leden tot grote multinationals, beschikte The Dutch over een steeds groter wordende hoeveelheid data op financieel en commercieel gebied. Binnen de organisatie ontstond dan ook een behoefte om meer met deze data te gaan doen. Steven van den Berg, CFO bij The Dutch startte daarom een zoektocht naar een geschikte Business Intelligence tool. Van den Berg: “Bij vorige werkgevers, waar ik ook veel in de informatievoorziening heb gedaan, wist ik dat het verstandig is om je niet puur te richten op een boekhoudsysteem maar ook om te kijken wat hier bovenop geplakt kan worden om je producten, diensten en klanten goed in beeld te krijgen. Dus ik wist vanuit mijn eigen ervaring al wat er mogelijk was en waar ik op moest letten."

Het Resultaat

Betrouwbaardere forecasting

De forecasting is een stuk betrouwbaarder geworden dankzij de combinatie van (historische) data in Qlik Sense. Dit vormt een van de grootste voordelen voor The Dutch omdat zij nu op een eenvoudige manier beschikken over data uit het verleden. Nu weten zij precies wat er de afgelopen 5 jaar gebeurd is.

360 graden klantbeeld

Het commerciële team wilde meer inzicht in nieuwe en bestaande klanten. Om dit te kunnen bieden is het Members Dashboard ontwikkeld dat een 360 graden beeld biedt van de members van The Dutch. Hiermee heeft het team een stuk meer inzicht in commerciële kansen.

Besparingen

Dankzij Qlik Sense beschikt The Dutch nu over eenduidige managementrapportages waarbij data uit verschillende bronnen automatisch in Qlik Sense wordt gecombineerd. The Dutch is hiermee van veel handmatig werk over gegaan naar geautomatiseerde dashboards waardoor zij efficiënter kunnen opereren richting de toekomst.

Wij zijn van veel handmatig werk overgaan naar geautomatiseerde dashboards waardoor we efficiënter kunnen opereren richting de toekomst.

Steven van den Berg

CFO, The Dutch

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.