Vesteda kiest voor TimeXtender®

Eind 2020 had Vesteda in totaal voor bijna 8.2 miljard euro belegd in Nederlands residentieel vastgoed. De verhuurportefeuille omvat ruim 27.400 woningen. Deze woningen liggen hoofdzakelijk in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s. Bij een dergelijke omvangrijke portefeuille horen ook veel data. Door de gegevens uit de financiële systemen te combineren met data uit allerlei andere bronnen, kan de woningbelegger zinvolle conclusies trekken. Dat deed zij tot een jaar geleden via een handmatig proces dat veel tijd kostte, foutgevoelig was en dat plaatsvond via vijf modules. Jelle Vegter was daarom al enige tijd bezig met de zoektocht naar oplossing dat het oude data warehouse moest vervangen.

Het Resultaat

Zelf aan de slag

De medewerkers van Vesteda hebben TimeXtender trainingen gekregen van E-mergo waardoor zij zelf met TimeXtender aan de slag kunnen. Hierdoor zijn zij niet afhankelijk van E-mergo consultants voor wijzigingen.

Geautomatiseerd

TimeXtender heeft een aantal processen, die toen nog handmatig en tijdrovend waren, kunnen automatiseren. TimeXtender werkt daarbij als een ‘orchestrator’ waarmee vijf bestaande modules van Vesteda nu kunnen worden bestuurd. De doorlooptijd van aanvraag tot livegang is hierdoor een stuk korter.

Datagedreven

Vesteda beschikt nu over betere inzichten en kan betere beslissingen nemen door datagedreven te werken. Het data warehouse speelt hierbij een cruciale rol doordat het veel inzicht biedt in de in data terwijl het voldoet aan strenge privacy- en beveiligingseisen.

Mijn eerste indruk was dat TimeXtender een aantal processen, die veel tijd kostten en foutgevoelig waren, kon automatiseren.

Jelle Vegter

Teamlead BI & Data Science

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.