De case voor Vialis

Enkele jaren geleden is Vialis overgestapt naar een nieuw ERP systeem. Tijdens de migratie is veel aandacht besteedt aan gegevens invoer, maar minder aandacht aan het inzichtelijk maken van deze data. Vialis was bezig met het verbeteren van de datakwaliteit en het introduceren van KPI’s, die zij snel op aantrekkelijke wijze wilden visualiseren en presenteren. Hieruit ontstond de behoefte aan een moderne BI-oplossing.

Het Resultaat

Data ontgrendeld

Vialis kan met Qlik Sense informatie inzichtelijk maken op visuele wijze, data tot in de kleinste details te analyseren, nieuwe verbindingen tussen de data te leggen en kansen vanuit verschillende hoeken te belichten. Vialis is een ontdekkingstocht begonnen binnen haar eigen data, waarbij het steeds duidelijker wordt welke informatie er in haar data verborgen lag.

Datakwaliteit

Qlik Sense zorgt voor één versie van de waarheid. Alle data staat op een vaste plaats en is op een vaste manier gedefinieerd. Iedereen kijkt naar dezelfde getallen en dezelfde grafieken. De data die wordt ‘klaargezet’ voor data discovery omvat bijna alle werkprocessen over de verschillende afdelingen heen, van financiële analyses tot urenregistratie en storingsanalyses. Hierdoor wordt de datakwaliteit gewaarborgd.

Unique Selling Point

Vialis heeft binnen en buiten het bedrijf profijt van Qlik Sense. Zo hebben zij bijvoorbeeld een aanbesteding gewonnen dankzij Qlik Sense. “Niet alleen onze collega’s zijn overdonderd door de krachtige visualisaties, onze klanten ook. Zo hebben we nu al een tender gewonnen omdat het voor de betreffende klant een meerwaarde was dat wij deze visualisaties aanbieden” -Michiel Berkheij, Vialis

Qlik Sense is visueel echt erg aantrekkelijk, met beweging en mooie kleuren, waardoor data tot de verbeelding gaat spreken. De data gaat een verhaal vertellen. We hebben veel geleerd over hoe we onze processen inregelen deze kunnen verbeteren. Het regelmatige gebruik van Qlik Sense heeft een positieve impact op onze datakwaliteit

Michiel Berkheij

Manager RAMS Asset Management, Vialis

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.