Nieuw: Qlik Sense June 2019

qlik sense, qlik sense june, qlik sense june 2019, dowload qlik sense, qlik sense june 2019, qlik new release, qlik download

We zijn alweer halverwege het jaar en dat betekent dat het weer tijd is voor een Qlik Sense update! De Qlik Sense June release biedt weer een hoop nieuwe mogelijkheden zoals nieuwe visualisaties, geavanceerde authoring-functies, verbeterde multi-cloud mogelijkheden en Qlik Sense Mobile verbeteringen. Deze Qlik Sense release bevat daarnaast ook nieuwe Qlik NPrinting– en Qlik Associative Big Data Index functies en maakt het mogelijk om gebruik te maken van de langverwachte QVD-catalogus in Qlik Data Catalyst. Bekijk hieronder de nieuwe features en visualisaties aan de hand van interactieve Qlik Sense objecten en download de desktopversie!

What’s new

Het laden van de embedded Qlik Sense objecten kan even duren

Nieuwe en verbeterde Qlik Sense datavisualisaties

Kaartobject

Het default kaartobject in Qlik Sense bevat nu een nieuw verkennermenu waarmee eindgebruikers tussen lagen, labels en andere instellingen kunnen schakelen om de kaartinterface zelf te stylen.

Trelliscontainer

Deze visualisatie toont één hoofdvisualisatie die wordt uitgesplitst per dimensiewaarde in een reeks mini visualisaties. Dit is een ideale visualisatie om bijvoorbeeld trends mee te volgen.

P & L Pivot Table

Deze visualisatie biedt geavanceerde opties voor financiële rapportage; ideaal voor het weergeven van zaken zoals winst- en verliesrekeningen. Deze functionaliteit is iets waar veel Qlik gebruikers naar hebben gevraagd en met de june release eindelijk beschikbaar is geworden.

Staafdiagram verbeteringen

Dankzij de verbeteringen van staafdiagrammen in Qlik Sense heb je nu meer controle en stylingopties zoals randen, labels en kun je zelfs een staafdiagram gebruiken zonder dimensies.

Verbeteringen voor Mobiel

Mobiele push notificaties

Qlik Sense Mobile ondersteunt nu ook pushmeldingen in de mobiele iOS- en Android-apps met daarin koppelingen naar Qlik Sense dashboards. Hierdoor kunnen beheerders meldingen naar gebruikers sturen met bijvoorbeeld systeemgebeurtenissen, nieuwe versies en andere nuttige mededelingen.

Qlik Sense Mobiele weergave

Omdat Qlik Sense op HTML5 gebaseerd is heeft het altijd op verschillende devices gewerkt. Een lastig punt hiervan was echter de weergave van je Qlik Sense layout op kleine apparaten. Default is dit namelijk een ‘lijstweergave’ waardoor datavisualisaties en objecten allemaal onder elkaar worden getoond. In de june release is hier een nieuwe optie voor beschikbaar gemaakt genaamd ‘rasterweergave’ waardoor layouts waarbij meerdere objecten naast elkaar staan ook zo vertoond worden op kleinere schermen. Het enige wat je hoeft te doen is de editor openen van de sheet waarbij je dit wilt toepassen en onder ‘layout op klein scherm’ voor rasterweergave te kiezen in het dropdownmenu.

Wil je meer van de nieuwe versie zien? Bekijk de demo app.

Benieuwd geworden? Download hieronder de Desktopversie.