Nieuw: Qlik Sense September 2018

qlik sense september, qlik sense, qlik, qlik sense september 2018

De een-na-laatste release van Qlik Sense in 2018 is beschikbaar! Qlik Sense September 2018 staat klaar en zoals wij gewend zijn van de Qlik brengt deze versie weer een hoop verbeteringen en nieuwe functionaliteiten met zich mee. Zo is de Insight Advisor voor alle gebruikers beschikbaar geworden, zijn er nieuwe Qlik Web Connectors bijgekomen en kun je default bookmarks instellen zodat je dashboards kunt openen met vooraf ingestelde selecties. Benieuwd naar de belangrijkste nieuwe features en aanpassingen? Lees dan snel verder om de top 6 veranderingen te bekijken.

1 Augmented Intelligence voor iedereen

De Insight Advisor is nu beschikbaar voor alle gebruikers van Qlik Sense Apps. Dit betekent dat gebruikers die geen content mogen wijzigen, zoals gebruikers die alleen maar gepubliceerde apps kunnen bekijken, nu ook gebruik kunnen maken van de advisor.

insight advisor qlik, e-mergo.nl,qlik sense june, qlik sense, qlik sense june 18, qlik sense june 2018, qlik sense artificial intelligence, qlik AI, qlik sense ai,

2 Default Bookmarks

Het is nu voor gebruikers mogelijk om een default Bookmark in te stellen die toegepast wordt wanneer de Qlik Sense applicatie wordt geopend. Op deze manier staan al je gewenste selecties klaar bij het laden van je dashboard en kun je direct aan de slag met je analyses.

qlik sense september, qlik sense, qlik sense september 2018, qlik, qlik sense bookmark, qlik sense default bookmark, qlik sense september, qlik sense, qlik, qlik sense september 2018,

 

3 Qlik Associative Big Data Index

Qlik Sense September 2018 bevat de eerste release van de Associative Big Data Index. Hiermee kan de associatieve ervaring van Qlik worden toegepast op Big Data. Dit programma zal in eerste instantie beschikbaar gesteld worden via een ‘Early Availability Program’ waardoor het nog niet door iedereen te gebruiken zal zijn. Details over dit programma volgen nog.

 

4 Nieuwe kaartlaag (heatmap)

Nieuwe kaartlaag

De nieuwe kaartlaag voor dichtheid(oftewel heatmap) is een kaartlaag waarbij meerdere kleurgradiënten getoond worden waarbij de kleurintensiteit afhangt van het gewicht en de dichtheid van punten. Dit kan handig zijn bij het tonen van data op een kaart op buurtniveau zoals criminaliteitsgegevens en de waarde van huizen. Kaartgegevens worden hierbij automatisch opgeteld om de dichtheid te tonen.

Kaart verbeteringen

  • Default kleuren voor toegevoegde lagen; elke nieuwe laag krijgt een eigen kleur die wordt gekozen uit het palet
  • KML bestanden met geografische lijndata kunnen nu geladen en getoond worden
  • Veldlabels voor grootte en breedte maken het lezen van legenda’s en popups makkelijker

kaart dichtheid, heatmap, qlik, qlik sense, qlik sense september, qlik sense, qlik, qlik sense september 2018

5 Nieuwe Qlik Connectors

Qlik is continu bezig met het uitbreiden van de connectiviteit van Qlik Sense. In deze versie worden dan ook twee nieuwe native connectoren beschikbaar gemaakt: de Microsoft Azure SQL DB connector en de JIRA connector. Deze laatste was al enige tijd als bètaversie beschikbaar maar is nu volledig opgenomen in Qlik Sense. Naast de nieuwe connectoren zijn er ook verbeteringen geweest op het gebied van gebruikservaring en time-to-value voor de LDAP authenticatie die is ingebouwd in de Qlik ODBC Connector.

 

6 Expressie Editor verbeteringen

Naast alle nieuwe functies zijn er ook een aantal belangrijke verbeteringen geweest in Qlik Sense September 2018. Zo is het nu mogelijk om met een zoekfunctie verschillende veldnamen, functies en variabelen te vinden in de Editor. In de afbeelding hieronder zie je de zoekfunctie.

qlik sense september, qlik sense, qlik, qlik sense september 2018

 

Additionele verbeteringen

Verbeteringen sheet control:

  • Gebruikers hebben nu meer controle wanneer zij een hybrid device (device met touch en muis functionaliteit) gebruiken doordat de touchscreenmodus nu aan en uit kan worden gezet
    qlik,qlik sense, qlik ui, qlik sense, qlik sence, qlik sense september, qlik sense, qlik, qlik sense september 2018
  • De custom size voor sheets kan nu op pixelniveau nog verder worden aangepast. Hierbij kan ook de responsiveness aan en uit worden gezet(behalve in de mobile device modus)

Betere controle in visualisaties:

  • Mogelijkheid om kolommen te verbergen en te tonen in een pivot table
  • Master measure items kunnen nu worden aangepast met kleurschalen of gradiënten zonder gebruik te hoeven maken van kleurexpressies

qlik,qlik sense, qlik ui, qlik sense, qlik sence, qlik sense september, qlik sense, qlik, qlik sense september 2018

Meer features?

Wil je meer weten over deze nieuwe features? Bekijk dan in het filmpje hieronder een overzicht van alle veranderingen in deze versie. Zelf deze nieuwe features ervaren? Download hieronder de gratis desktopversie van Qlik Sense September!