6 Highlights van QlikWorld 2022

Elk jaar organiseert Qlik de wereldwijde conferentie “QlikWorld”. In dit blog neemt consultant Lennaert van den Brink je mee in wat volgens ons de 6 highlights zijn van deze editie.
Lees verder

Zo lukt Datagedreven werken wél

Dat datagedreven voor veel organisaties een nuttige en soms noodzakelijke ontwikkeling is om mee te kunnen blijven doen in de markt beschreven we hier al eerder. Waarom zijn er dan toch nog zoveel bedrijven die worstelen met datagedreven werken? Simpel: teveel focus op de techniek. Je leest er meer over in dit blog.
Lees verder

Top 4 redenen waarom je een dataportaal nodig hebt

Gartner voorspelt dat in 2023 de bedrijven die het delen van data voorop stellen, beter zullen presteren dan hun concurrenten. Het is dan ook niet vreemd dat wij een groeiende vraag van organisaties zien naar een dataportaal voor hun klanten. Klanten willen én verwachten meer inzicht in hun eigen processen en willen de mogelijkheid hebben om zelfstandig zaken te regelen. In dit blog staan we stil bij 4 belangrijke redenen waarom een dataportaal goed is voor jouw organisatie.
Lees verder

7 Redenen waarom je zou moeten overstappen van Tableau naar Power BI

Tableau en Microsoft Power BI zijn twee van de grootste spelers op gebied van data analytics tools volgens Gartner. Maar wanneer je een data analytics tool kiest is het vooral belangrijk om er een te kiezen die het beste bij de behoeftes van jouw organisatie past. Dan is de kans aanwezig dat je organisatie er nu toch voor kiest om te gaan migreren naar Power BI. Maar waarom zou je migreren, wat zijn de verschillen tussen deze twee krachtpatsers en welke tips kun je gebruiken voor je migratie? Je leest de top 7 redenen in het blog hieronder.
Lees verder

On-premise, Cloud of Hybrid? Ontdek de opties voor je data infrastructuur met TimeXtender

Er zijn veel overwegingen te maken wanneer het gaat om je data infrastructuur zoals de keuze tussen cloud, hybrid of on-premise. Afhankelijk van de doelen en behoeftes van je bedrijf is het noodzakelijk om na te denken over tooling die ondersteuning kan bieden voor je keuze. Bij onze klanten werken wij graag met het TimeXtender data management platform omdat het alle opties ondersteunt. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.
Lees verder

7 redenen om nú over te stappen naar Qlik SaaS

Al enkele jaren biedt Qlik zijn software aan als Software as a Service(SaaS) via haar Qlik Cloud platform. Op het eerste gezicht lijken de oude vertrouwde on-premise “Client-managed” variant en de nieuwe SaaS variant van Qlik heel erg op elkaar. Ze werken op de zelfde krachtige QIX engine en bieden allebei de mogelijkheid tot het bouwen van dashboards en self-service BI. Toch is het ook voor bestaande Qlik Sense Client Managed gebruikers interessant om de overstap te overwegen. In dit blog geven we je onze top 7 redenen hiervoor.
Lees verder