Legacy software vervangen met low-code

In de praktijk zien we dat het ontwikkelen van nieuwe toepassingen meer aandacht krijgt dan het vernieuwen van bestaande applicaties, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De aanwezigheid van legacy software kan een remmend effect hebben op de ontwikkeling van nieuwe toepassingen, omdat het lastig is om nieuwe applicaties aan bestaande en vaak verouderde systemen te koppelen. Het vervangen of moderniseren van legacy software met een low-code ontwikkelplatform kan uitkomst bieden. In dit blog lees je in welke situaties low-code geschikt is voor het vervangen van legacy software en hoe je dit kunt aanpakken.
Lees verder

Migreren naar Qlik Cloud

Iedereen die de ontwikkelingen bij Qlik een beetje gevolgd heeft de afgelopen tijd weet dat er vol wordt ingezet op Qlik Cloud. Daarmee wordt het ook steeds interessanter om te overwegen jouw on-premise Qlik omgeving over te zetten naar Qlik Cloud. Zo’n verhuizing naar de cloud betekent echter wel dat je ook moet zorgen dat alle data uit jouw verschillende systemen ook naar de Qlik Cloud zult moeten brengen. Daar zijn verschillende manieren voor. In dit blog leggen we je uit welke manieren er zijn en wat de voor- en nadelen zijn van deze methoden, zodat ook jij een plan van aanpak kan maken voor het migreren van jouw Qlik omgeving.
Lees verder

Datadriven logistiek: meer data dan je kunt verstouwen?

Logistiek is een van de motoren van de Nederlandse economie. Of het nu gaat om grootschalige op- en overslag in de haven van Rotterdam, of het supersnel bezorgde pakketje van je favoriete webshop: zonder logistieke processen is de enorme goederenstroom die door ons land trekt niet te controleren. Naast die goederenstroom is er evenwel ook een (nog veel grotere) stroom data die uit die logistieke processen komt. Maar hoe gebruik je die data om je logistieke proces te verbeteren? In dit blog legt Data Strategy Leader Louis de Roo het je uit.
Lees verder

Citizen development met low-code: negeren of omarmen?

Uit recent onderzoek van IDC is gebleken dat in 2025 het wereldwijde tekort aan softwareontwikkelaars uitkomt op 4 miljoen mensen. Aan de andere kant zien we een groeiende vraag naar IT-oplossingen gericht op digitalisering en automatisering. Voor veel organisaties is software zelfs van strategisch belang geworden. Citizen development met low-code kan uitkomst bieden. Wat is citizen development precies en wat zijn de voordelen ervan voor een organisatie? Zijn er ook nadelen of risico’s? Wat hebben citizen developers nodig om succesvol te zijn in hun werk? Deze vragen worden in dit blog beantwoord.
Lees verder

Voorspel de toekomst met Qlik AutoML

De heilige graal voor ieder bedrijf dat met data aan de slag gaat is het voorspellen van de toekomsten daarop kunnen acteren. Het is de hoogste trede van de Gartner ladder voor volwassenheid op het gebied van data-analyse. Tot voor kort was Qlik vooral geschikt voor het ondersteunen van de eerste twee trappen van de ladder. Dat was tot Qlik in september van dit jaar AutoML beschikbaar maakte binnen het Cloud platform. Met AutoML zien we wederom een eerdere aqcuisitie, die van Big Squid, terugkomen als geïntegreerde functionaliteit. In dit blog legt senior consultant Lennaert je uit hoe Qlik AutoML precies werkt.
Lees verder

Nieuwe prijzen TimeXtender

TimeXtender zal per vandaag haar prijzen aanpassen en in een meer consumption-based model gieten. We zien in de markt dat dit steeds gangbaarder is, maar TimeXtender zou TimeXtender niet zijn als ze ook dit niet zo simpel mogelijk zouden houden. Het doel is om zo een meer passend model te hebben voor iedere organisatie en zo beter bij te kunnen dragen aan het gemak om je data ten volle te kunnen benutten. In dit blog leggen we het nieuwe prijsmodel aan je uit.
Lees verder