Qlik neemt RoxAI, maker van Ping Alerting software, over

Ping, Qlik Sense, RoxAI, Qlik, QlikView, Qlik Alerts, Ping Alerting, E-mergo.nl

Qlik heeft dinsdag tijdens haar jaarlijkse Sales Kick-off in Las Vegas aangekondigd RoxAI en haar intelligente ‘Ping’ alerting software over te hebben genomen. Hiermee biedt Qlik actionable, selfservice alarmerings- en workflow automatiseringsmogelijkheden aan. Dit verbetert het vermogen van analytics gebruikers om data in realtime proactief te controleren en te beheren om zo sneller, op inzicht gebaseerde beslissingen, te maken. Lees in dit blog wat Ping Alerting doet en waarom dit bijdraagt aan datagedreven werken.

Ping Alerting Technologie

Ping, Qlik Sense, RoxAI, Qlik, QlikView, Qlik Alerts, Ping Alerting, E-mergo.nl

Qlik was al langere tijd fan van de technologie van RoxAI wat zich uitte in een Qlik Technology Partnership en een Qlik Trusted Extension Developer (TED) accreditatie. Met RoxAI’s Ping technologie krijgen Qlik Sense gebruikers de mogelijkheid om notificaties (alerts) via mobiel, email en social kanalen ontvangen waardoor zij sneller kunnen reageren op veranderingen in hun data. Op dit moment werkt Ping samen met QlikView, Qlik Sense, Power BI en Tableau.

RoxAI and Ping are well known to the Qlik ecosystem as an existing partner, and as a Trusted Extension Developer (TED) accredited solution, users know it is validated by Qlik for quality and functionality, leveraging Qlik’s open API framework. Ping is also already in deployment at multiple Qlik customers such as Benjamin Moore & Co., who are seeing the positive impact on their ability to get more value from their data that lives in Qlik.

– Mike Capone, CEO Qlik

Data-to-Action

Ping alerts verzorgt de laatste en tegelijkertijd belangrijkste stap voor je data value chain; de mogelijkheid om snel te kunnen reageren wanneer er een belangrijke wijziging is in je data(data-to-action). Ping gaat hiermee verder dan de ‘base-level’ alerts die vandaag de dag vaker voorkomen in de markt. Met Ping kan namelijk elke gebruiker op een selfservice wijze geavanceerde alerts instellen voor zijn scenario’s, gebaseerd op bestaande dashboards en data, zonder dat daar een developer of administrator aan te pas hoeft te komen.

Dankzij deze overname worden ook de AI-mogelijkheden van Qlik uitgebreid met geavanceerde alerts en intelligente automatisering. Een voorbeeld hiervan is een clinicus die op tijd een waarschuwing krijgt wanneer een patiënt medicatie nodig heeft of een supply chain manager die hierdoor een probleem kan oplossen met een levering. Tot slot is het zelfs mogelijk om deze informatiestroom gelijk door te zetten naar een ERP of CRM. Dit is ook de kracht van Ping: direct belangrijke informatie doorspelen naar de nodige gebruikers en systemen waardoor er snel actie kan worden ondernomen.

Ping helpt gebruikers met van data naar actie te gaan door:

  • Selfservice instellen van alerts rechtstreeks vanuit hun analytics dashboard
  • Geavanceerde alerts gebaseerd op statistieke trends en de evaluatie van uitschieters
  • Vooraf instellen- of het ad-hoc delen van alerts met collega’s direct vanaf je mobiel of e-mail

Toekomstige ontwikkelingen

Deze intelligente alerts zullen het in de nabije toekomst mogelijk maken om automatisch data te pushen naar bestaande systemen om workflows te activeren (zoals ‘robotic process automation’ ). Dit is dan ook een echte gamechanger voor analytics gebruikers die eigenlijk geen tijd hebben om de door dashboards heen te graven maar wel tijdig data nodig hebben om zo snel beslissingen te kunnen maken wanneer dit nodig is.

Onze blik op deze overname

Het actionable maken van data is iets waar wij bij E-mergo sterk in geloven. Als je data bekijkt in een dashboard waar je vervolgens geen acties op kunt ondernemen kom je immers nog niet  dichterbij een datagedreven organisatie. Het toevoegen van alerting software aan Qlik’s portfolio is dan ook iets waar wij erg enthousiast over zijn. Wij zijn dan ook erg benieuwd hoe deze alerting software zal worden aangeboden. Hierover hopen wij later meer te kunnen delen.