5 Voordelen van Analytics in de Logistiek

Web header voor blog 5 voordelen van logistiek waarop je mensen ziet in een logistiek warenhuis met ipad in de hand voor qlik sense data analytics software

Gebeurt data analyse bij jouw organisatie nog handmatig? Dan ben je te veel tijd kwijt met het realiseren van inzichten. En weet je ook niet 100% zeker of je de juiste data voor je hebt om besluiten mee te maken. Hoe je dit dan wel moet aanpakken? Lees snel verder.

Wij mensen zijn gelukkig geen robots. En daarom maken we soms fouten. Maar als manager moet je elke dag de juiste beslissingen nemen om je logistieke organisatie te sturen. Je dient je planning te verbeteren, je performance te verhogen en uiteraard zoveel mogelijk risico te vermijden. Om dit te kunnen bolwerken heb je foutloze data nodig. Op tijd. Het handmatig analyseren van data creëert dus risico’s: het kost te veel tijd en de datakwaliteit is niet gewaarborgd.

Aan de slag met Analytics

PGZ International                 luchtverkeersleiding nederland lvnl, transport, logistiek, qlik, qlik sense, e-mergo.nl      zorgservice xl                

Dit is precies waarom veel logistieke bedrijven over stappen van hun traditionele werkwijze naar een geautomatiseerde aanpak met een datavisualisatie tool. Analytics software geeft bedrijven een tijdswinst en de zekerheid om met het juiste inzicht beslissingen te nemen. Dit digitaal gereedschap helpt jouw organisatie beter te presteren. Maar hierbuiten is er nog een andere belangrijke reden om data analytics software in te zetten. Iets waar veel organisaties niet bij stilstaan: je loopt risico wanneer je het niet gebruikt. Omdat de meeste bedrijven met een datavisualisatie tool werken, verlies je de wedstrijd. Al jouw concurrenten hebben namelijk wél op tijd hun cijfers visueel inzichtelijk waardoor ze betere beslissingen nemen.

In een markt met veel competitieve spelers betekent één late levering of onverwachte toeslag al snel een klant minder. Of zelfs game over. Daarom is het noodzaak om informatie over leveringen, doorlooptijd, transportroutes, brandstofkosten, beladingen, boekingen en vrachtvaarders goed helder te hebben om op tijd actie te ondernemen. De meeste bedrijven gaan door bovengenoemde argumenten overstag. Maar er zijn meer cruciale redenen om als manager van een logistieke organisatie met datavisualisatie te gaan werken. Hieronder hebben we nog 5 voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van Qlik voor Transport & Logistiek

  1. Verhoog operationele efficiëntie en winstgevendheid door diepe analyses van elke stap in de logistieke keten, zoals de service en network portfolio van klanten.
  2. Verkrijg inzicht in kostenposten en winstpijlers binnen de logistieke keten zodat je middelen efficiënt in kunt zetten. Zo is een van onze klanten door inzicht vanuit Qlik erachter gekomen dat een product 150 km méér aflegde dan strikt noodzakelijk.
  3. Blijf altijd op de hoogte van leveringen door je DIF’s, DOT’s en DIFOT’s in één dashboard te visualiseren.
    (DIF – Delivery in Full, DOT – Delivery on Time, DIFOT – Delivery In Full on Time)
  4. Heb één versie van de waarheid. Met een datavisualisatie tool creëer je eenzelfde versie van de waarheid zodat je op basis hiervan de juiste beslissingen kunt nemen. Wil je een voorbeeld van zo’n logistiek dashboard zien? Klik hier
  5. Stroomlijn veiligheid, traceerbaarheid en compliancerapportage met drill-downs tot aan de kleinste details in je data.
  6. Bonuspunt: Meer creativiteit = meer inzichten. Bij een professionele tool word je uitgedaagd om anders naar data te kijken. Dit zorgt voor nieuwe inzichten, het signaleren van bottlenecks en de mogelijkheid om die op te lossen. Het biedt meer ruimte, creativiteit en daarmee beter inzicht om als manager mee te kunnen sturen.

Aan de slag?

Wil je ook aan de slag met analytics in de logistiek net als CB, PGZ International en Schiphol? Bekijk dan een van onze demo’s of plan een (online) kennismakingsafspraak met ons in!

transport dashboard, logistiek dashboard, qlik logistiek, business intelligence, qlik transport, dashboard freight analysis,, qlik demo, qlik inventory, qlik inventory demo, inventory dashboard, voorraad,

Bekijk demo’sOnline Kalender