8x Belangrijk Nieuws van Mendix World 2019

mendix,mendix world,mendix world 2019

De ontwikkelingen bij Mendix staan niet stil en de mogelijkheden lijken oneindig. Dit bleek wederom tijdens Mendix World, het grootste low-code evenement ter wereld, waarbij 8 nieuwe ontwikkelingen voor 2019 werden aangekondigd. Wij waren erbij en hebben ze allemaal voor je op een rij gezet.

1 Mendix Studio

Mendix heeft twee nieuwe ontwikkelomgevingen aangekondigd; Mendix Studio en Mendix Studio Pro. De komst van de nieuwe omgevingen ligt volledig in lijn met de visie om IT en Business dichter bij elkaar te brengen. Mendix Studio stelt namelijk ook niet-technische werknemers in staat om op een volledig visuele wijze applicaties te ontwikkelen, een zogeheten no-code application development platform. Mendix speelt hiermee in op de groeiende hoeveelheid Citizen Developers.
mendix,mendix world,mendix world 2019

 2 Mendix Studio Pro

Zodra het complexer wordt of er bijvoorbeeld integraties gedaan moeten worden kunnen de meer ervaren ontwikkelaars dit oppakken vanuit Mendix Studio Pro, wat volledig met de Studio is gesynchroniseerd. Met Mendix Studio Pro zullen de grotere, complexere en bedrijfskritische applicaties gebouwd worden.  Ontwikkelaars zijn hier vrij om alles te maken en kunnen bijvoorbeeld ook handmatig gecodeerde functionaliteiten toevoegen. Mendix Studio Pro is daarom ook een low-code application development platform. Lees hier meer over de Mendix Studio’s.

 

3 Mendix Native ( Mobile app’s)

Het wordt mogelijk om met Mendix op basis van low-code ontwikkeling echte native mobiele apps te bouwen. Een native app kenmerkt zich doordat deze ook offline werkt en maximaal gebruik kan maakt van alle native functionaliteiten van een mobiel apparaat. De unieke mogelijkheden die bijvoorbeeld een smartphone kan bieden kunnen gemakkelijk aan een applicatie worden toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan face recognition, fingerprint detection, swipe patronen en camera toegang. Met Mendix Native kan je ervoor zorgen dat de eindgebruiker een ervaring heeft die men verwacht van een mobiele app.  Lees hier meer over Mendix Native.

4 Mendix Data Hub

Het vinden, integreren en bewaren van data zorgen vaak voor uitdagingen bij het ontwikkelen van software. Met de introductie van de Mendix Data Hub gaat Mendix hier verandering in brengen. De Data Hub zorgt voor een gemakkelijke en verantwoordelijke toegang tot vrijwel alle data binnen een organisatie. Experts kunnen binnen Mendix een datacatalogus samenstellen en centraal beheren.

Deze datacatalogus is gevuld met standaard integraties en resources die direct voor elke applicatie te gebruiken zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat organisaties inzicht hebben waar en op welke manier de data wordt gebruikt binnen het applicatielandschap. Lees hier meer over Mendix Data Hub.

5 Mendix voor MindSphere (Siemens Industrial IoT)

Eind vorig jaar is Mendix overgenomen door Siemens om low-code ontwikkeling binnen de industriële sector mogelijk te maken. Mendix heeft daarom aangekondigd dat zij een koppeling beschikbaar maken voor Siemens MindSphere, een open IoT-besturingssysteem dat wordt gedreven door machine learning en Artificial Intelligence. Siemens gaat er met Mendix voor zorgen dat het ontwikkelen van IoT applicaties veel makkelijker en toegankelijker gaat worden. Lees hier meer over Mendix voor MindSphere.

6 Mendix voor SAP HANA

Vorig jaar is de strategische samenwerking tussen SAP en Mendix bekend gemaakt. Mendix applicaties kunnen gemakkelijk inprikken op SAP om data te gebruiken en weg te schrijven. Mendix wordt ook vaak ingezet om snel unieke toepassingen bovenop SAP te kunnen maken. Zulke applicaties kunnen nu ook direct op SAP HANA draaien. Dit maakt het mogelijk om van de on-premise voorloper SAP ECC naar SAP 4 HANA te migreren. Lees hier meer over Mendix voor SAP HANA.

7 Mendix Assist

Dat Mendix zich wilt ontwikkelen op AI vlak was vorig jaar al duidelijk met de introductie van Mendix Assist voor de zogenoemde desktop modeller(nu bekend als Mendix Studio). Nu is ook bekend gemaakt gemaakt dat Mendix Assist beschikbaar wordt voor Mendix Studio Pro, wat zich richt op de meer ervaren ontwikkelaars. Mendix Assist kun je zien als een virtuele programmeur die potentiële fouten aangeeft, eerdere stappen controleert en suggesties geeft voor volgende stappen. Deze toevoeging zal het low-code ontwikkelproces nog sneller en toegankelijker maken. Lees hier meer over Mendix Assist.

8 Mendix Multi-Cloud

Mendix maakt gebruik van cloud-native technologieën, zoals Docker en Kubernetes. Hierdoor kunnen Mendix applicaties eenvoudig gedeployed worden naar vrijwel alle moderne cloud omgevingen. Dit kan een public cloud zijn, zoals de Mendix Cloud, maar ook een virtual private cloud. Het on-premise deployen van Mendix behoorde ook tot de mogelijkheden, maar dit vereiste tot voor kort behoorlijk wat extra werk op het gebied van configureren en te beheren. Met de introductie van Mendix for Private Cloud komt hier verandering in. Hiermee kunnen applicaties vanuit de Mendix Cloud Portal met enkele klikken gedeployed worden naar een Kubernetes cluster binnen het eigen bedrijfsnetwerk. Op deze manier is de private cloud in eigen beheer waardoor je meer controle houdt. Lees hier meer over Mendix Multi-Cloud.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Mendix? Plan een (online) demo in via onze kalender

Afspraak inplannen    Stel een vraag

 

Geschreven door Jasper Koenraad
Accountmanager