Top 10 Business Intelligence Trends voor 2019

qlik, qlik trends, bi trends, business intelligence, business intelligence trends

De laatste dagen van 2018 zijn aangebroken en een nieuw jaar staat alweer voor de deur. Dit jaar zal in het teken staan van geavanceerde analytics toepassingen die zullen zorgen voor betere performance, diepere inzichten en bredere participatie. De hoeveelheid en verscheidenheid van data zal, net als elk jaar, weer verder toenemen. Dit keer komt echter meer van deze data beschikbaar doordat technologie er voor zal zorgen dat gegevens toegankelijker worden. Ben je benieuwd welke ontwikkelingen er nog meer aan zullen komen in het komende jaar? Bekijk dan hieronder de top trends op het gebied van Business Intelligence voor 2019.

#1 Multi-cloud, hybrid, en edge

IT leiders migreren steeds meer data naar de cloud, maar te veel centralisatie kan leiden tot een vendor lock-in, inflexibiliteit en toenemende risico’s. Een geavanceerd analytics platform stelt organisaties in staat om data centraal te kalibreren en verspreiden tussen meerdere clouds door middel van een hybride aanpak die gebruik maakt van edge computing.

#2 Data én Workloads worden gedistribueerd

Een van de grootste én onbekendste trends van vandaag is Kubernetes. Dit is een open source platform, dat oorspronkelijk door Google is ontwikkeld voor het automatisch implementeren, uitvoeren, beheren en schalen van applicatiecontainers. Met Kubernetes kan de infrastructuur voor een, op microservices gebaseerde, applicatie automatisch worden opgeschaald naarmate het gebruik van de applicatie toeneemt. Dit biedt nieuwe deployment opties voor moderne Business Intelligence platforms waardoor het gebruik en de adoptie van BI kan toenemen.

#3 Gecentraliseerde data wordt vervangen door een ‘single view’ van alle data

In 2019 verandert de focus van het verzamelen van data op één plek naar het creëren van een ‘single view’ van al deze data. Data modellen zullen meer gestandaardiseerd worden en steeds meer bedrijven zullen een Enterprise data catalogus beschikbaar maken. Deze catalogus wordt toegankelijk in een hub met een ‘single view’ van het data landschap en zal voor werknemers fungeren als een soort winkel voor data.

#4 Analytics die embedded zijn in het proces zullen het proces hervormen

In de komende 5 jaar zullen ‘intelligente’ applicaties overal aanwezig zijn en zullen analytics processen beginnen te hervormen. Nieuwe technologieën zoals robot procesautomatisering, intelligente procesautomatisering en proces-mining zullen digitale voetafdrukken bekijken en bedrijfsprocessen op een meer optimale manier verder automatiseren of opnieuw vormgeven.

#5 Externe innovatie zal 2x sneller zijn dan interne innovatie

Alle organisaties hebben te maken met een beperkte hoeveelheid personen die kunnen innoveren. In een open ecosysteem is innovatie ongelimiteerd. Dat is waarom open platforms uiteindelijk verder zullen komen dan dichte platforms. In 2019 zal de markt open API’s en extensies zien als een noodzaak omdat innovatie in een open platform 2 keer sneller zal zijn dan in een dicht platform.

Benieuwd naar de andere 5 BI trends voor 2019? Download het ebook ‘Top 10 Business Intelligence Trends 2019’ via het formulier hieronder en ontdek:

  • Opkomende aanpakken voor AI, data literacy en embedded analytics
  • Trends op het gebied van infrastructuur en data management
  • Hoe postmoderne analytics eruit zullen zien – en waarom we ze nú nodig hebben