Nieuw: Qlik Sense June 2018

qlik sense training, qlik sense developer, qlik sense designer, qlik training, qlik sense training, qlik workshop, qlik summer school,e-mergo.nl

‘Qlik Sense June 2018’ is beschikbaar! Dit is misschien wel een van de meest geanticipeerde releases van dit jaar vanwege de nieuwe Augmented Intelligence functionaliteiten. Deze Qlik Sense versie bevat zo veel nieuwe features dat wij de belangrijkste veranderingen voor in dit blog maar moeilijk konden kiezen. Wij duiken er daarom maar meteen in met onze top 5 nieuwe en verbeterde mogelijkheden.

 

1) Insight advisor

Een van de meest veelbelovende functies in deze Qlik Sense release is de Insight advisor. Dit is een geheel nieuwe gebruikerservaring op basis van Augmented Intelligence en de Qlik Cognitive engine. Deze technologie maakt gebruik van de Cognitive engine om nieuwe en bestaande inzichten op te doen op basis van de ingeladen data en stelt op basis hiervan verschillende datavisualisaties voor. Met de Insight advisor krijg je een compleet beeld van je data waardoor je eenvoudig de beste datavisualisaties voor je gegevens kunt kiezen.

 

2) Dashboards en sheets publiceren vanuit de Hub

Qlik Sense June 2018 brengt ook verbeterde en nieuwe mogelijkheden met zich mee voor het beheren van dashboards vanuit de hub:

  • Herpubliceer dashboards vanuit de hub. Je kunt nu dashboards opnieuw publiceren. Door een dashboard eerst te dupliceren kun je wijzigingen maken waarna je deze weer kunt publiceren naar dezelfde stream.
  • Promote en verwijder sheets uit een gepubliceerde app. De app eigenaar kan sheets promoten naar de community sheets(gedeelde sheets) van een gepubliceerd dashboard. De eigenaar kan deze sheets daarna ook weer verwijderen uit de community sheets. Zo kun je je gevonden inzichten eenvoudig delen met collega’s.

3) Nieuwe sheet mogelijkheden

De sheets in je Qlik Sense dashboard kunnen nu verticaal verlengd worden waardoor je kunt scrollen binnen je sheets. Daarnaast is het nu ook mogelijk om de Grid Size van bestaande sheets aan te passen. Dit was in de April release  al mogelijk, maar dit was beperkt tot nieuwe sheets waar nog geen objecten op stonden.

4) Multi-Cloud deployment

Een van de grootste veranderingen in de June release is het lanceren van Multi-Cloud. Deze lancering zal bijdragen aan de transitie naar analytics in de cloud. Qlik’s multi-cloud oplossing ondersteunt verschillende analytics use cases ongeacht waar de data is opgeslagen of hoe het platform is ingesteld. Dit stelt Qlik Sense gebruikers in staat om hun data te laten waar zij dit willen, on premise of op 1 of meerdere cloud deployments met gebruik van clouds naar keuze. Gebruikers kunnen zo hun eigen regels en beleid maken over waar hun data wordt opgeslagen en hoe en voor wie deze beschikbaar gemaakt wordt. Binnenkort plaatsen wij een blog om de multi-cloud deployments verder toe te lichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over nieuwe blogs.
qlik sense,qlik sense cloud,qlik cloud, qlik analytics, cloud analytics

5) Complexe expressies makkelijker maken

Voor developers is er ook goed nieuws. Het maken van complexe expressies word in de June release van Qlik Sense makkelijker gemaakt doordat er meer opties toegevoegd worden in de Expression Editor. Zo zie je in de editor opties om tabellen, functies en variabelen bekijken. Ook is het nu mogelijk om met behulp van twee checkboxes aan te geven of iets als ‘distinct’ of als ’total’ mee moet worden genomen in je expressie.

 

 

insight advisor qlik, e-mergo.nl,qlik sense june, qlik sense, qlik sense june 18, qlik sense june 2018, qlik sense artificial intelligence, qlik AI, qlik sense ai,

Naast deze features en verbeteringen zijn er nog veel meer veranderingen geweest in deze versie van Qlik Sense. Voor een compleet overzicht kun je de  de release notes bekijken. Wil je zelf de software in duiken? Qlik Sense June 2018 Desktop kan via onderstaand formulier worden gedownload. Mocht je nog vragen hebben over de nieuwe release, neem dan contact met ons op.