Nieuw: Qlik Sense April 2018

qlik sense april,qlik sense april, qlik sense, qlik software release, qlik sense release, qlik sense software, qlik sense software release, qliksense, qlik sence, e-mergo.nl

Qlik heeft zojuist de nieuwste versie van Qlik Sense gepresenteerd: ‘Qlik Sense April 2018’. De nieuwe Analyzer en Professional licenties kunnen in deze nieuwe release ingesteld worden. In dit blog bekijken we een aantal nieuwe features zoals ‘Chart Assistance’ dat gebruik maakt van de nieuwe Cognitive Engine en de langverwachte mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende ‘Grid Sizes’. Bekijk hieronder de nieuwe features en download onderaan de pagina de gratis desktop versie van Qlik Sense April 2018.

Chart Assistance

Volgens Michael Tarallo, Senior Technical Product Marketing Manager bij Qlik, is de nieuwe Cognitive Engine de beste nieuwe feature van de April 2018 release. Met deze engine wordt het mogelijk om van Qlik Sense hulp (‘Chart Assistance’) te krijgen bij het maken van datavisualisaties. De engine stelt opties voor op basis van data visualisatie best practices en de data die in het dashboard is geladen. Dit zorgt ervoor dat je binnen seconden al inzichten uit je data kunt halen. Het enige wat je hoeft te doen is een dimensie en een meetwaarde in het dashboard slepen. Mocht je nou geen gebruik willen maken van de suggesties dan kun je met een eenvoudige toggle deze functionaliteit uitzetten.

Chart Assistance

Publiceren vanuit de Hub

Een andere interessante functie in de April release is mogelijkheid om dashboards te publiceren vanuit de Hub. Hierbij kunnen gebruikers publiceren naar alle streams waarvoor zij toegang hebben. Nadat een dashboard gepubliceerd is kun je deze ook verplaatsen naar andere streams waarvoor toegang is verleend.

Qlik Sense April, Qlik Sense

Kaartvisualisaties

In Qlik Sense April 2018 zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd in de ingebouwde kaartfunctionaliteit zoals support voor meerdere kaartlagen en labels voor datapunten en gebieden. Bekijk hier een uitgebreid overzicht van de verbeteringen en nieuwe mogelijkheden.

qlik sense, qlik sense april

Grid Size 

Een van de grootste verschillen tussen QlikView en Qlik Sense is het gebruik van een Grid. Dit raster zorgt ervoor dat gebruikers beperkt worden in het aantal visualisaties dat op een sheet geplaatst kunnen worden. Dit was al enigszins te omzeilen door speciale mashups te maken maar sinds de April release is het mogelijk om op sheetniveau te kiezen uit 3 Grid formaten: small, medium en large.  Hierdoor heb je meer flexibiliteit wanneer het gaat om het ontwerp van je dashboard.
qlik sense, qlik sense april

Qlik Sense Mobile en third-party apps

Qlik Sense Mobile kan nu communiceren met ’third party mobile applications’ met gebruik van een custom gegenereerde URL (deep link). Deze link kan embed worden binnen de third party mobile appl, met behoud van selecties en filters. Een klik op de link opent het dashboard in Qlik Sense Mobile met behoud van filters en selecties die toegepast waren gedurende de originele presentatie.

Qlik Sense April, Qlik Sense

Analytic Connecties

Met Qlik Sense April 2018 is het voor Qlik Sense Enterprise administrators mogelijk geworden om Analytic Connecties toe te voegen, verwijderen of aan te passen, zonder dat services gerestart hoeven te worden om de aanpassingen door te voeren.

Picasso.js

The picasso.js bibliotheek, dat gebruikt wordt voor het bouwen van custom, interactieve en krachtige visualisaties in het Qlik Sense Analytics platform, is nu open source. Bekijk Picasso op Github. 

What’s New video

Bekijk in dit filmpje van Qlik de nieuwe features. Naast dit filmpje heeft Qlik nog een aantal video’s over de April release op youtube gezet. Bekijk hier een overzicht van de filmpjes.

Qlik Sense April 2018 Desktop kan via onderstaand formulier worden gedownload.
Mocht je nog vragen hebben over de nieuwe release, neem dan contact met ons op.