20 Jaar | Trackingdashboard

Dit is een blog in de serie over E-mergo’s 20-jarig bestaan. Klik hier voor alle blogs uit deze serie.

In een eerder blog kondigde we al aan dat we dit jaar ter ere van ons 20-jarig bestaan op de fiets stappen richting Aarhus. We geven graag de mogelijkheid aan onze klanten en relaties om onze fietstocht naar Aarhus te volgen. Daarom is er door middel van GPS-trackers door onze collega’s Niek Guijt en Ben van der Helm een trackingdashboard gemaakt in Microsoft Power BI. In dit dashboard kun je de verschillende groepen volgen in hun reis.

E-mergo, jubileum, 20 jaar

E-mergo gaat naar Aarhus

De reden dat we naar Aarhus gaan fietsen is omdat onze partner TimeXtender in die stad is opgericht. Als TimeXtender Partner of the Year (2019&2020) vonden wij het dan ook een leuk idee om voor ons 20-jarige jubileum naar deze plek toe te fietsen. Op woensdag 29 september zullen wij vertrekken vanaf ons kantoor in Delft zodat wij op de dag van ons jubileum aankomen in Aarhus. Lees hier meer over de reis.

We geven graag de mogelijkheid aan onze klanten en relaties om onze fietstocht naar Aarhus te volgen. Daarom heeft onze collega Ben door gebruik te maken van GPS-trackers (lees hier meer over de GPS-trackers) samen met collega Niek een dashboard gemaakt in Power BI. In dit dashboard kun je de groep fietsers op elk moment volgen. De fietsers krijgen ook ondersteuning van een materiaalwagen en een camper. Deze zijn beide ook uitgerust met een GPS-tracker waardoor deze ook te volgen zijn in het dashboard.

Maar niet iedereen gaat naar Aarhus fietsen. Naast de groep fietsers zijn er ook twee groepen die onderweg naar Aarhus met de auto naar Hamburg en Legoland gaan. Deze twee groepen zijn ook uitgerust met een GPS-tracker. In totaal zijn er dus zo’n 5 groepen te volgen in het dashboard. Hierdoor kun je gemakkelijk zien waar iedereen is op dat moment. Dit is zowel voor klanten en relaties leuk als voor onze collega’s onderling.

Wat zie je in het dashboard?

Op de landingspagina ‘Algemene info’ van het dashboard zie je een kaart waarop de afgelegde route van de E-mergo werknemers wordt bijgehouden tijdens hun trip naar Aarhus. Op deze kaart is met kleuren aangegeven waar elke groep geweest is en waar ze nu zijn. Ondanks dat er verschillende groepen zijn, zijn de visualisaties aan de rechterkant van de pagina’s gefocust op onze fietsers. In de visualisatie ‘Snelheid’ wordt de snelheid van de fietsers bijgehouden, hierbij wordt ook een lijn aangegeven die 25 km/u laat zien. Zo is het makkelijk om te zien of fietsers harder of zachter gaan dan verwacht. Onder deze visualisatie zie je de hoogst behaalde snelheid en de gemiddelde snelheid van de fietsers. Nog verder naar beneden is een gauge visualisatie te zien die aantoont hoe veel afstand de fietsers hebben afgelegd tegenover het doel. Het doel van 856km is het aankomen in Aarhus. Ten slotte zie je bovenaan de pagina verschillende filters die gebruikt kunnen worden om de pagina naar voorkeur aan te passen. Naast de filters zien je ook nog de ‘Route info’ knop, deze knop brengt ons naar de tweede pagina.

De tweede pagina ‘Route info’ lijkt veel op de eerste, maar is toch heel anders! Binnen deze pagina zie je meer info over de fietsers met betrekking tot de route en de planning. De map visualisatie laat dan ook alleen de fietsers, de route en de tussenstops zien. Boven aan de pagina zien we weer een filter, maar deze keer voor de fietsers zelf. Wanneer je een fietser selecteert, zal je alleen de fietsroute en afgelegde route zien die die fietser heeft gefietst. Verder zie je rechtsboven hoe de fietsers presteren tegenover de oorspronkelijke planning. Hier onder zie je een analyse van de route, waarin er verder wordt ingegaan op planning vs werkelijkheid. Verder naar onder worden verschillende KPI’s weergegeven over de fietsers. De aanbevolen snelheid is gebaseerd op hoe hard de fietsers zouden moeten fietsen om tegelijk met de oorspronkelijke planning aan te komen. Ten slotte is rechts onderin te zien we er op dit moment aan het fietsen zijn.

Trackingdashboard

Open het dashboard in een nieuw tabblad

We vertrekken woensdag 29 september. Vanaf die datum zal je onze reis kunnen volgen.

Op de hoogte blijven van ons avontuur?

Wil jij op de hoogte blijven van onze fietstocht naar Aarhus? Volg ons dan via LinkedIn of Instagram.

LinkedInInstagram

E-mergo & TimeXtender

Het bouwen van een traditioneel data warehouse kost veel tijd en veel geld. Bovendien is het toevoegen of migreren van databronnen vaak niet eenvoudig door handmatige bewerkingen van developers en een gebrek aan documentatie. TimeXtender brengt hier verandering in door veel werkzaamheden te automatiseren. Hierdoor kun je veel tijd en geld besparen. Dat is dan ook de reden dat E-mergo partner is van TimeXtender. Wij zetten het platform veelvuldig in voor klanten zoals Colliers, Facilicom en Heijmans. Wil je meer weten over dit innovatieve data management platform? Schrijf je dan in voor een live demo via Microsoft Teams.
timextender partner of the year

Inschrijven