Gartner: Dit heb je nodig voor een Data-driven Enterprise

gartner, datadriven, enterpise data, analytics enterprise, data gartner, qlik

In 2020 zal 80% van organisaties aan de slag gaan met de ontwikkeling van data literacy vaardigheden en erkennen dat zij op dit vlak enorme tekortkomingen hebben.

– Gartner, Build a Data-Driven Enterprise, Mike Rollings, Andrew White, 8 August 2018

Tegenwoordig is de potentie van data-driven business strategieën en informatieproducten groter dan ooit. Met alle beschikbare informatie is er een enorme kans om waarde te genereren met informatie. Voor veel bedrijven zijn data en analytics dan ook een primary driver binnen de business strategie en daarmee onderdeel van alles wat ze doen. Om dit te kunnen realiseren zijn data en analytics vaardigheden nodig én moet de organisatie data literacy omarmen. Het creëren van een data-driven enterprise draait namelijk niet alleen maar om het aanmoedigen van het gebruik van data. Leiders moeten in de organisatie de juiste vaardigheden ontwikkelen en het werk herverdelen om waarde met informatie te kunnen genereren. Download hieronder het rapport van Gartner en ontdek de uitdagingen en aanbevelingen voor een data-driven enterprise.

gartner, datadriven, enterpise data, analytics enterprise, data gartner, qlik

Download het rapport van Gartner en ontdek wat nodig is voor een data-driven enterprise:

  • Waarom en hoe je informatiebenodigdheden moet identificeren en prioriteren
  • Waarom je moet werken met enterprise executives om verwachtingen te verduidelijken en een analytics leiderschap rol te verantwoorden
  • Waarom het belangrijk is om een plan van aanpak voor ontbrekende data en analytics vaardigheden op te stellen
gartner, datadriven, enterpise data, analytics enterprise, data gartner, qlik