Nieuw: Qlik Analytics Platform

sourcing dashboard,Qlik,QlikView,Qlik Sense, Qlik Governance,Governance BI, Business intelligence,it

Onlangs heeft Qlik weer een mooi nieuw product aan haar portfolio toegevoegd: Het Qlik Analytics Platform. Dit platform is gericht op situaties waarin grote aantallen gebruikers Qlik Sense benaderen voor korte periodes tegelijkertijd. Denk hierbij aan apps waarin de klanten van een bedrijf hun projectvoortgang of productverbruik kunnen bekijken. Hiermee wordt het bereik van Business Intelligence strategieën uitgebreid naar bijvoorbeeld partners en klanten via een extranet of website.

Wat is het Qlik Analytics Platform precies

Qlik-analytics-platform

Het Qlik Analytics Platform is een manier om de kracht van Qlik Sense in een website of andere applicaties te verwerken. Het verschil tussen Qlik Sense Enterprise(QSE) en het Qlik Analytics Platform(QAP) is dat het platform geen Client en Hub functionaliteiten biedt. In het Qlik Analytics Platform wordt de Qlik Sense ervaring geleverd door javascript, geschreven HTML, of gecodeerd door een web developer. Het resultaat verschijnt in een web browser in de vorm van een toegewezen webpagina, extranet, portal of host applicatie.

In Qlik Sense Enterprise wordt de gebruikservaring geleverd door de Qlik Sense Server. Binnen Qlik Sense Enterprise zorgt de server voor een centrale ‘hub’ (verzamelplaats) waarin men kan navigeren tussen beschikbare Qlik Sense dashboards. De client functie in QSE zorgt ten slot voor de mogelijkheid om analyses te creëren. De server zorgt hierin voor een centrale plek voor apps, beheersmogelijkheid. Daarnaast zorgt het ervoor dat Qlik Sense op alle devices beschikbaar is.

De functie van embedded analytics

Met het Qlik Analytics Platform kunnen ontwikkelaars nu niet alleen apps bouwen die verwijzen naar bestaande gegevensbronnen en/of datawarehouses, maar ook alleen de data laden in de associatieve indexerings-engine van Qlik (QIX). De creaties van developers kunnen door moderne en standaard-web-API’s in elke portal, website of toepassing verwerkt worden. Door de gemaakte visualisaties en beschikbare data binnen portals, toepassingen, een extranet of website in te sluiten, zorgt het QAP ervoor dat een groot aantal gebruikers toegang krijgt tot de voor hen relevante analyses. Het platform biedt zo meer mogelijkheden voor samenwerking en interactie door middel van data.

QAP Doelgroep en gebruik

Qlik Analytics Platform is daarom relevant voor grote (enterprise) omgevingen en OEM constructies. Het QAP is specifiek ontworpen om het makkelijker te maken voor developers en OEMS om data-driven apps te maken met de performance van Qlik. OEMs en developers kunnen nu bouwen op de krachtige QIX in-memory Associative Indexing Enginge, waarbij er mogelijkheid is voor mashups met andere software en extensie API’s. In dit platform zijn developers dus niet meer gelimiteerd tot een tool vendor maar kunnen zij het QAP gebruiken als een open platform voor alles wat zij willen bouwen.

Gebruik van QAP:

1 OEM verkopers(Original Equipment manufacturer) verkopen eigen software met een stukje Qlik software erin verwerkt
2 Client Apps: toon externe relaties zoals de klant direct visuele analyses zoals de voortgang van projecten of het verbruik

 

 

Bekijk voorbeelden van apps gemaakt met QAP:

qap-pgagolf
qap-sneakers

 

Wil je meer weten over het Qlik Analytics Platform?

Neem contact op

Bekijk de productenpagina

Plan een demo in