Is jouw organisatie klaar voor de Europese General Data Protection Regulation (GDPR)?

In 2015 heeft de Europese Commissie samen met het Europese Parlement een akkoord bereikt over de invoering van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Deze wetgeving vervangt in mei 2018 de Nederlandse privacywet; de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De invoering van deze ingrijpende wetgeving zal grote gevolgen hebben op het gebied van privacy en databescherming. Sommige wetgeving is zelfs nu al van kracht.
Lees verder

Webinar: Qlik Sense REST API Tips & Tricks

Qlik organiseert regelmatig webinars om verschillende functionaliteiten van (nieuwe) Qlik software uit te lichten. Dit keer is het onderwerp van de webinar Qlik Sense REST API's. Ontdek in het webinar 'Qlik Sense Tips and Tricks - Qlik and REST' hoe je zelf een REST API kunt ontwikkelen en verbinden met je eigen Qlik Sense Dashboard. Door het gebruik van REST API’s binnen Qlik Sense is het mogelijk om informatie van externe bronnen te combineren in een Qlik dashboard. Hierbij kun je denken aan weersdata, wisselkoersen of social media data vanuit bijvoorbeeld Facebook of Twitter. De data vanuit webapplicaties als Facebook, Google Analytics, Microsoft Dynamics CRM en MailChimp kunnen onder andere met de Qlik Web Connectors worden uitgelezen.
Lees verder

Tips & tricks voor het gebruik van Master Items in Qlik Sense

Master Items in Qlik Sense Master items zijn ten eerste erg handig voor ontwikkelaars omdat berekeningen (voor meetwaarden of dimensies) op een centrale plek worden vastgelegd. Hiermee voorkom je dat expressies meerdere keren worden gebruikt in verschillende objecten. Niet alleen ontwikkelaars hebben baat bij master items. Zodra een app is gepubliceerd naar een stream worden…
Lees verder

Meten jouw KPI’s wel wat je écht wilt weten?

Een datadriven organisatie, dat wil natuurlijk iedereen. Niet langer besluiten nemen enkel op gevoel maar goed onderbouwd met data. Bedrijven gaan daarom steeds vaker aan de slag met analytics software en zetten binnen een mum van tijd dashboards in elkaar met verschillende belangrijke KPI's. Toch lijkt je organisatie niet actief te worden bijgestuurd. Misschien zijn je KPI's niet zo belangrijk als je in eerste instantie dacht.. Ontdek in dit blog hoe je met een 'KPI boom' wél de juiste KPI's verzamelt.
Lees verder

Happy Easter!

E-mergo wenst je een fijn paasweekend toe! Om een beetje in de stemming te komen hebben wij een Easter App gemaakt met Qlik Sense! Bekijk hieronder datavisualisaties van het aantal verkochte paaseieren, paashazen en wenskaarten. Ook kun je aantallen per maand, stad of supermarkt bekijken. Welke stad verkocht de meeste melkchocolade eitjes? Ontdek het hieronder!
Lees verder

Versiebeheer in Qlik Sense

Er zijn verschillende redenen te bedenken om versiebeheer op BI-applicaties toe te passen. Ontwikkelaars kunnen efficiënter werken door gebruik te maken van versiebeheer, terwijl de kans op fouten afneemt. Er kunnen er flinke tijdsbesparingen gerealiseerd worden bij de afhandeling van incidenten. Daarnaast kan versiebeheer een uitkomst bieden voor bedrijven die te maken hebben met wet –en regelgeving omtrent het rapportageproces.
Lees verder
Pagina 1 van 1412345...10...Minst recente »